De afgelopen jaren heeft Gonsero met een aantal bedrijven samengewerkt, waarbij de opdracht was om een video te maken of een workshop te geven. Hieronder kunt u een aantal samenwerkingen vinden. 

Samenwerkingen

Jebroer - No More

Claudia de Breij - Wilhelmus

Begin juni 2021 werd ik door Jebroer gevraagd om een LEGO stopmotion animatie te maken voor zijn nieuwe track 'No More'. Het nummer gaat over je eigen pad volgen, het heft in eigen handen nemen en je niet laten tegenhouden door andere. De gevangenis symboliseert eigenlijk van wat er in je hoofd omgaat. Je voelt je letterlijk gevangenis door anderen. De bewakers zijn de personen die je tegenhouden in wat je wilt doen. In deze clip heb ik ook veel aandacht gegeven aan de belichting, waarvoor ik o.a. bureaulampen en fietslampjes gebruikten met gekleurd papier als filter. Ik vond het een erg toffe opdracht en ook een erg leuke samenwerking!. Als je geïnteresseerd bent, is de video hieronder te bekijken.

Eind september 2018 ontving ik een mailtje, waarin mij de vraag werd gesteld om een videoclip voor Claudia de Breij te maken, een video gemaakt met LEGO stopmotion. Claudia de Breij zou namelijk met een nieuw album komen (NU), waarbij één van haar nummer zou gaan over het Wilhelmus. In dit nummer vraagt ze zich af, waar het Nederlandse volkslied eigenlijk over gaat. Is het terecht dat Willem van Oranje Nassau zo geëerd wordt in het Wilhelmus? In haar eigen versie van het Wilhelmus zet Claudia de levensloop van Willem van Oranje uiteen en mag je zelf bepalen of je meezingen wilt... Het was zeker weer een grote uitdaging, maar vond het weer een heel tof project om aan te werken!

Rät N FrikK - Millennial Kid

Continium Discovery Center

Eind 2017 raakte Gonsero in contact met Rät N FrikK. Het leek ze erg tof als Gonsero een videoclip ging maken voor een nummer uit hun nieuwe EP 'This Is Rät N FrikK'. Het nummer heet 'Millennial Kid'. Ze gaven de hoofdlijn door die ze in gedachten hadden voor de videoclip en van daaruit heeft Gonsero de verhaallijn uitgewerkt. Daarna is er een start gemaakt aan het maken van het LEGO gedeelte in de clip, Tijdens het proces is er veel contact gehouden tussen de klant en Gonsero om een zo'n goed mogelijk eindresultaat te krijgen. De intro en outro van de videoclip zijn geschoten door Erick Hille en hebben zijn bij Rät N FrikK thuis opgenomen. Rät N FrikK waren erg tevreden over het eindresultaat!

In 2017 vroeg Continium Discovery Center om de LEGO video's te gebruiken voor hun nieuwe LEGO tentoonstelling. Later vroegen ze ook of dat Gonsero eventueel ook workshops zou willen geven, waarbij mensen een eigen LEGO stopmotion video konden maken. Zo heeft Gonsero vier LEGO stopmotion workshops gegeven in de herfstvakantie. De workshop begon met een korte toelichting over het maken van LEGO stopmotion video's en hoe ik ben begonnen met het maken van LEGO video's. Daarna mochten ze zelf aan de gang. Ze kregen eerst de gelegen om wat te bouwen en daarna mochten ze de foto's maken. Tenslotte kregen ze het eindresultaat te zien van hun creatie. 

Bas van Teylingen

Bas van Teylingen had contact met Gonsero opgenomen om een video te maken voor zijn YouTubekanaal JEUKVOGEL (op dit moment 36 duizend abonnees). Er werd gevraagd of Gonsero een Draw My Life video wilde maken, maar dan in LEGO versie. Bas zorgde voor het script en aan de hand van zijn script zorgde Gonsero ervoor dat zijn leven in LEGO zou worden uitgebeeld. De video is inmiddels al meer dan 200.000 keer bekeken op YouTube. 

WOP

In 2o16 kreeg Gonsero de opdracht om een video te maken voor het BOVAG Dealercongres 2016, waarbij de RODI wordt uitgereikt (een erg belangrijke prijs binnen de auto-branche). Er kwamen zo'n 600 mensen naar het evenement in theater Kunstmin in Dordrecht. De twee presentatoren tijdens het evenement waren Rens de Jong en Eric Tak, die ook waren nagemaakt in LEGO. Het volledige podium bestond ook uit LEGO attributen. 

Tevreden klanten


Gonsero werkt in opdracht. Wilt u ook een LEGO video voor uw bedrijf of voor uwzelf? Dan kunt u altijd contact opnemen.